[...] Mieszać energicznie do momentu, aż masa przypominać będzie tradycyjną konsystencję ciasta naleśnikowego. Smażyć na nieprzywierającej patelni na średnim ogniu do momentu, aż ciasto nabierze złotobrązowego koloru po obu stronach. Eksperymentuj z gęstością ciasta, rozmiarem naleśników oraz czasem smażenia, aby otrzymać naleśniki jakie lubisz [...]
[...] roztrzepać z żółtkami, powoli dodawać mąkę, na końcu dodać ubite z odrobiną soli białka. Na patelni rozgrzać tyle tłuszczu, by pokryć dno patelni. Wylewać łyżką wazową ciasto naleśnikowe i smażyć na złoty kolor. 2. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę i dodać do cebuli. Po [...]
[...] ziarenko słodziku i dokładnie wymieszaj (jeśli zbyt gęste dodaj wody). Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni teflonowej (bez tłuszczu), wylewając na patelnie równomiernie ciasto. Gdy naleśnik zetnie się od spodu i sam będzie odchodził od powierzchni patelni przerzuć go na drugą stronę (używając drewnianej łopatki lub po prostu podrzucając [...]
[...] saszetka). 1 porcja (60 g) wystarcza na wysmażenie 3 placków. 2.Dodać 65-70 ml wody albo mleka. 3.Mieszać trzepaczką aż do uzyskania ciasta o jednolitej konsystencji. Jeśli ciasto wydaje się zbyt gęste, należy dodać trochę więcej mleka. 4.Odczekać 3 minuty. 5.Smażyć placki z obu stron na gorącej, dobrze nasmarowanej patelni. 6.Podawać na gorąco [...]
[...] 320 g mleka - 1 jajko - 250 g twarogu półtłustego - oliwa z oliwek do smarowania patelni - 100 g jogurtu naturalnego - 1 jabłko Przygotowanie: Z mąki, jajka, mleka robimy ciasto. Ciasto nie może być za gęste, bo będzie ciężko rozprowadzało się po patelni. Naleśniki smażyć z dwóch stron na średnio rozgrzanej patelni. Twaróg mieszamy z jogurtem [...]
[...] do smaku cynamonu: http://i42.tinypic.com/oqzwib.jpg UWAGA !! Dolewamy dużo wody. Ciasto musi być naleśnikowe a nie na placki! Musi być mocno płynne. W innym wypadku ciasto będzie się łamać przy składaniu. http://i42.tinypic.com/242fjv6.jpg Pokrywamy powierzchnię patelni warstewką oleju w sprayu (polecam - świetna sprawa): [...]
Sezon redukcyjny zbliża się wielkimi krokami więc podzielę się swoim dzisiejszym "dziełem" :-) Co będzie nam potrzebne? Na ciasto: -30g siemienia lnianego - i mieć czym to zmielić -3 jajka -przyprawy - moje ulubione: pieprz kajeński/chili, kminek, sól Do środka: -Pół kulki sera mozzarella -ok. 250g mięcha - ja dałem mielonej łopatki -Warzywa: [...]
[...] w naczyniu żaroodpornym (delikatnie wysmarowanym tłuszczem) płaty ciasta przekładać warstwami szpinaku, polewać sosem beszamelowym i posypywać parmezanem, na wiesz położyć ciasto, polać sosem beszamelowym i posypać serem, zapiec w gorącym piekarniku w temp. 200°C około 30 minut. Takiego samego przepisu można użyć do naleśnikowej zapiekanki, lub [...]
[...] substancja słodząca - Sukraloza. ZALECANE PORCJOWANIE Wymieszać 4 miarki proszku (50g) z 80 ml wody lub mleka. Mieszać do uzyskania ciasta o jednolitej konsystencji. Jeśli ciasto wydaje się zbyt gęste, należy dodać więcej mleka lub wody. Odczekać 3 min. Smażyć naleśniki z obu stron na gorącej, dobrze natłuszczonej patelni. Zalecana dzienna [...]
[...] lekko odparować. Niech farsz stanie się gęsty i esencjonalny. Pełen smaków i fantastycznych aromatów. Teraz czas na usmażenie naleśników. Zasada jest prosta - składniki na ciasto powinny po wymieszaniu mieć konsystencję niezbyt gęstej śmietany, dlatego proporcje mąki i wody są umowne. Działaj na oko, bez stresu! :) Na patelnię wlewasz odrobinę [...]
Ciasto: 2 całe jaja Mleko chude 50ml budyń 10g cynamon 3g 10 tabletek słodziku PRZYGOTOWANIE: słodzik rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, jaja wbijamy do naczynia po czym wsypujemy budyń mieszamy dolewamy mleka i wody ze słodzikiem i cynamon. Wszystko dokładnie mieszamy. Nadzienie: 100g ser chudy 20 mleko chude 5 cukier PRZYGOTOWANIE: ser [...]
[...] oliwy miksujemy ze sobą, odstawiamy na kilkanaście minut, następnie dodajemy oliwe. Na rozgrzaną patelnie dajemy troszkę oliwy przed smażeniem pierwszego naleśnika i wlewamy ciasto. Ciasto ma być dość rzadkie. Każdy naleśnik smażymy z dwóch stron. Kolejno naleśniki usmażone odstawiamy aby ostygły i wkładamy farsz. To tyle Razem wychodzą dwie [...]
Bardzo łatwe naleśniki w które można zawinąć co się tylko chce :-) Składniki: mleko skrobia kukurydziana jajka L SFD WPC Protein Plus V2/naturalny (opcjonalnie/jak ktoś chcę więcej białka) Przygotowanie: Składniki wymieszać w misce, dodać sól i pieprz (inne przyprawy jeżeli tylko mamy ochotę). Ciasto wyjdzie wodniste. Ja robię neutralne, żeby były [...]
[...] Co lubisz jeść na obiad : drób, ryz lub makaron, warzywa typu brokuły, kalafior, buraki! Co jako przekąskę : owoce, kanapkę z serem z razowego chleba Co jako deser : ciasto malinowe, babeczki gotowane na parze Ograniczenia żywieniowe : pomidory - nie lubię :) Postanowiłam wziąć się za siebie i zrzucić trochę tłuszczyku. Zaczęłam w [...]
Składniki: -30g mąki żytniej -30g białka (ja dodałam o smaku waniliowym) -80g białek jaj -100g jajek - trochę mleka lub wody, żeby ciasto było bardziej płynne ,,Farsz": -cynamon - jedno jabłko (zdecydowanie za mało) Składniki na ciasto miksuję i wlewam na patelnie. Z ww składników wyszły dwa naleśniki, jeden sporo grubszy:) Jabłko obieram, ścieram [...]
[...] jeść na śniadanie: płatki z mlekiem Co lubisz jeść na obiad : kurczaka z warzywami, makarony, naleśniki Co jako przekąskę : owoce, orzechy, jogurty, kanapki Co jako deser : ciasto, paluszki, ciastka Ograniczenia żywieniowe : brak Stan zdrowia: dobry czy regularnie miesiączkujesz: tak czy bierzesz tabletki hormonalne: już nie czy przyjmujesz leki [...]